Bodrum Kumbahçe Mahallesi’nde 16 Ağustos 2024 gecesi A. S. ve F. Y.’ın evlerinde çapraz ateşe tutularak öldürülmesine ilişkin yürütülen dava bugün sonuçlandı. Cinayetin planlanma aşamasındaki kan donduran detaylar ve sanıkların soğukkanlılığıyla gündeme oturan davanın karar duruşması, Bodrum 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleştirildi.
Mahkeme Heyeti Son Sözü Söyledi: 5 İsime Ağırlaştırılmış Müebbet
Aylardır süren ve 55 sayfalık iddianameyle vahşetin tüm haritasının çıkarıldığı yargılamada, mahkeme heyeti kararını açıkladı. Verilen hükümler davanın seyrini ve olayın vehametini bir kez daha gözler önüne serdi:
İnfaz Timine En Ağır Ceza: Cinayeti tasarlayarak işledikleri, toplanan delillerle sabit görülen sanıklar Arda R.K., C. Akılal, Erhan T., Muhammet A. ve Muhammet B.B., “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
Yardım Edenlere 15 Yıl: Suçun işlenişine ve eylemlere yardım ettikleri tespit edilen Ali K. ve Ayhan (…), ayrı ayrı 15’er yıl hapis cezası aldı.
7 Sanığa Beraat: Yargılama sonucunda dosyada isimleri geçen Adem Ç., Ersan A., Ezgi Y., Hasan K., Hayrettin D., Naim Y. ve Vedat Y. hakkında ise delil yetersizliği ve eyleme iştirak etmemeleri gerekçesiyle beraat kararı verildi.
Neler Yaşanmıştı? İnfazın Adresi: “Tatil” Görünümlü Tekne
Karar duruşmasıyla birlikte, cinayetin ardındaki o korkunç plan da bir kez daha hatırlandı. İddianameye göre; firari durumdaki azmettirici E. T., kurbanları sahte kimlikle (“P. S.”) güvenlerini kazanarak Bodrum’a getirtmişti.
İstanbul ve İzmir’den toplanan tetikçi grubu, “A. F.” isimli bir teknede “tatil yapıyor” izlenimi verilerek ağırlandı. Asıl infaz planı ise bu teknede yapıldı. Şüphelilerin kendi aralarındaki, “Mazı Mahallesi’ne mi gömelim, denize mi atalım?” şeklindeki tüyler ürperten konuşmaları dosyaya giren en çarpıcı deliller arasındaydı.
Özel Ekip Çözdü, Firariler Aranıyor
Olay gecesi 2439 Sokak’taki eve giren 4 kişi, A. S.’ye 14, F. Y.’a ise 20 mermi sıkarak kayıplara karışmıştı. İki farklı silahın kullanıldığı 34 kurşunlu cinayet, Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün kurduğu özel ekibin 40 ayrı güvenlik kamerasını saniye saniye izlemesiyle aydınlatılmış; 4 farklı ilde yapılan operasyonlarla şebeke çökertilmişti.


































