Muğla Datça’da önceki dönem AK Parti İlçe Başkanı Haluk Laçin’e yönelik silahlı saldırıyı gerçekleştiren 2 şüpheli yakalanırken, yaralanan Laçin hastanede ameliyata alındı.

Muğla’nın Datça ilçesinde AK Parti’nin önceki dönem il başkanı Haluk Laçin’e yönelik silahlı saldırıyla ilgili 2 kişi gözaltına alındı. Olayda yaralanan Laçin, Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.
Datça İskele Mahallesi Ambarcı Caddesi üzerinde bürosu bulunan Haluk Laçin, büro önünde otururken, motosikletli iki kişi tarafından silahlı saldırıya uğradı. Saldırı sonrası bacaklarından yaralanan Laçin, önce Datça Devlet Hastanesine ardından Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.
İki kişi yakalandı
Silahlı saldırıyı gerçekleştirdiği ileri sürülen bir kişi olaydan hemen sonra yakalanırken, sürücü kayıplara karıştı. Emniyet ekipleri kaçan ikinci kişiyi de yakalayarak Emniyete götürdü. Şüphelilerin sorgusu devam ediyor.
Öte yandan, Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilen Laçin’in ameliyata alınacağı öğrenildi.
Olayın ardından hastaneye gelen eski AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın, basın mensuplarına yaptığı açıklamada Laçin’in sağlık durumuna ilişkin bilgi verdi. Ayaydın, sol bacağına isabet eden kurşunun sıyırıp geçtiğini, sağ bacağına isabet eden merminin ise kemikte parçalı kırığa ve damarlarda hasara yol açtığını belirtti. Ameliyata ortopedi ve kalp damar cerrahlarının birlikte girdiğini ifade eden Ayaydın, Laçin’in hayati tehlikesinin bulunmadığını söyledi. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve emniyet ekipleri sevk edilirken, Laçin’e ilk müdahale Datça’da yapıldı. Daha sonra Muğla’ya sevk edilen Laçin’in tedavisi hastanede devam ediyor.

































