37. yılında “Nesillerce” mottosuyla deniz tutkunlarını bir araya getiren Maximiles Black The Bodrum Cup’ın en renkli geleneksel etkinliklerinden olan Bayrak Boyama Etkinliği, Bodrum Sağlık Vakfı’nın bahçesinde Yalıkavak Marina ve Ruins Luxury Resort’ün desteğiyle gerçekleştirildi.
Bodrum Sağlık Vakfı’ndan özel gereksinimli bireyler, Özel Bodrum Bilnet Okulları öğrencileri ve Bodrum’dan birçok gönüllü 9 Ekim Perşembe günü bir araya gelerek Maximiles Black The Bodrum Cup’ın yarış bayraklarını renklendirdi. Etkinliğe Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Belediye Başkan Yard İlknur Ülküm Seferoğlu , Bodrum Belediye Meclis Üyesi Emel Çakaloğlu ve Tayyar Gündoğan, The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, Bodrum Sağlık Vakfı Başkanı Hülya Kocadon , Yalıkavak Marina CEO’su Umut Özkan, Yalıkavak Marina Direktörü Deniz Akaltan, Cactus Otel Grubu Genel Müdürü Özlem Kanbak, F&B Müdürü Özlem Buslat Yılmaz ve F&B Direktörü Eylül Candan, Boder Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz katıldı. Yarışlar sırasında bu bayraklar, deniz üzerinde renkli görüntülere sahne olacak.
Yarış bayraklarını renklendiren özel gereksinimli bireyler, 21 Ekim’de Yalıkavak Marina’da verilecek ilk etabın start anını da özel tekneden izleme fırsatı bulacak.
The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal şunları söyledi: “Bodrum Sağlık Vakfı’nın 9 yıldır yarış bayraklarını boyaması bizim için yalnızca bir gelenek değil, aynı zamanda çok değerli bir sosyal sorumluluk anlamı taşıyor. 2016’dan bu yana yarış bayraklarımıza kattıkları renklerle denizi daha da güzelleştiriyorlar. Bu yılın teması olan ‘Nesillerce’nin ruhuna uygun şekilde, gelecek nesillerle birlikte böylesi özel anılar biriktirmek bizim için çok kıymetli. Yalıkavak Marina’nın geçen sene de vermiş olduğu desteği bu yıl da devam ettirmesi bizler için çok değerli. Bir kez daha kendilerine teşekkür ederiz.”
The Bodrum Cup Onursal Başkanı Erman Aras ise şöyle konuştu: “The Bodrum Cup, sadece bir yarış değil, Bodrum’un kültürel mirasını dünyaya tanıtan bir yolculuk. Bayrak Boyama Etkinliği de bu mirasın en anlamlı parçalarından biri. Çocuklarımızın hayalleriyle renklendirdiği bayrakların rüzgârla buluşması, geleceğe umut taşıyan çok özel bir gelenek.”
Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci şunları söyledi: “Nesillerce temasıyla bu yıl da denize gönül verenleri bir araya getiren Bodrum Cup, bizim için sadece bir etkinlik değil, geleceğe iz bırakacak çok özel ve anlamlı bir projedir. Bu anlayışla, yıllardır Bodrum Sağlık Vakfı tarafından düzenlenen bayrak boyama etkinliği de aynı değeri taşıyor. Bu etkinlik, birlik olmanın, dayanışmanın ve özel gereksinimli bireylerimizin geleceğe bıraktığı renkli izlerin en güzel örneklerinden biridir. Bu kapsamda, bu yıl da özel gereksinimli bireylerin, çocukların ve gönüllülerin ellerinde hayat bulan bayraklar, engin sularımızda dalgalanacak ve Bodrum Cup ruhunu yansıtacaktır. Bu güzel organizasyonda yer alan herkese gönülden teşekkür ediyoruz. Hayallerle süslenmiş bayraklar, Bodrum Cup’ın rüzgarı olsun.”
Bodrum Sağlık Vakfı Başkanı Hülya Kocadon şunları söyledi:
“Bir şenliktir BSV bahçesinde bayrak boyama etkinliği. Sıcak geçen yaz mevsiminin ardından beklenen heyecandır. Başladığı yıldan günümüze Bodrum’un marka etkinliği olarak azimle yol almaya devam eden The Bodrum Cup’ın bir parçası olmak ve küçük dokunuşlarla irili ufaklı yelkenlere ve teknelere öğrencilerimizin izlerini bırakmaktan son derece mutluyuz. Başta The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal olmak üzere tüm The Bodrum Cup ekibine vakfımızla gerçekleştirdikleri bu etkinlik ve katkıları için çok teşekkür ediyorum.
Yalıkavak Marina CEO’su Umut Özkan şunları söyledi: “Bodrum Sağlık Vakfı ile birlikte hayata geçirilen Bayrak Boyama Etkinliği, bizim için bir gelenekten öte denizciliğin coşkusunu nesiller boyunca yaşatmayı sağlayan çok özel bir buluşma noktası. Yalıkavak Marina olarak deniz, çevre ve toplum yararına olan her projeye aynı hassasiyetle yaklaşıyoruz. Özel gereksinimli bireylerin, çocuklarımızın ve gönüllülerin emekleriyle hazırlanan bu bayraklar, yalnızca teknelerin yelkeninde değil, kalplerimizde de dalgalanıyor. Bizler, geleceğe umut ve dayanışma duygusunu taşıyan her adımda olduğu gibi, Maximiles Black The Bodrum Cup’ın bu anlamlı geleneğine de destek olmaktan büyük gurur duyuyoruz.”
Cactus Otel Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Nurçe Erben şunları söyledi: “Ruins olarak The Bodrum Cup’ın bir parçası olmak bizim için büyük bir gurur. Denizle, doğayla ve insanla kurulan bu bağ, Bodrum’un ruhunu yaşatıyor. Bayrak Boyama Etkinliği ise bu ruhun en güzel ifadesi; umut, yaratıcılık ve dayanışmayı aynı anda hissettiren çok özel bir gelenek.”
37. Yıl Rotası
● 20 Ekim: Kampana Töreni – Yalıkavak Marina
● 21 Ekim: Yalıkavak – Yalıkavak
● 22 Ekim: Yalıkavak – Leros
● 23 Ekim: Leros – Leros
● 24 Ekim: Leros – Bodrum
● 25 Ekim: Bodrum – Bodrum / Ödül Töreni – Ağanlar Tersanesi
Kayıt ve Detaylar
Bu yıl da yüzlerce tekne ve yelkencinin katılması beklenen organizasyon için kayıtlar devam ediyor. Ayrıntılı bilgi ve kayıt için:
www.bodrumcup.com
Bu yıl etkinliğe 200’den fazla tekne, 2 binden fazla denizci ve 15 binin üzerinde kişinin katılması bekleniyor. Yelkenciler, Bodrum ve çevresindeki eşsiz koylarda rüzgârın peşinde keyifli anlar yaşayacak.
Maximiles Black The Bodrum Cup’a bu yıl isim sponsoru Türkiye İş Bankası’nın kredi kartı markası Maximiles Black; ana sponsor Opet; platin sponsorlar Anadolu Sigorta, Yalıkavak Marina, Four Seasons Hotels İstanbul, Ruins Luxury Resort; gold sponsorlar Ağanlar, İş Yatırım, Setur Marinas, Hapimag Sea Garden Resort Bodrum, Arvento katkı sunuyor. Bakar Sigorta Aracılık Hizmetleri’nin de sponsorları arasında bulunduğu festivale T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, T.C. Muğla Valiliği, T.C. Muğla Büyükşehir Belediyesi, T.C. Muğla Büyükşehir MUTTAŞ, T.C. Bodrum Kaymakamlığı, T.C. Bodrum Belediyesi, Bodrum Belediye AŞ, T.C. Milas Kaymakamlığı, T.C. Milas Belediyesi, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, Sahil Güvenlik, Bodrum Deniz Kurtarma, T.C. Bodrum Ticaret Odası, İMEAK Deniz Ticaret Odası, Bodrum Otelciler Derneği, Bodrum Denizciler Derneği, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, Era Bodrum Sailing Club, TYBA Yachting, Türkiye Yelken Federasyonu, goturkiye.com resmi sponsor olarak destek veriyor.
Editöre Not:
Yarış görselleri ve videoya aşağıdaki link üzerinden ulaşabilirsiniz.
https://drive.google.com/drive/folders/1VFaQkbG_llw1YAsYnAwHnawZuT6sqzZZ?usp=drive_link
Maximiles Black The Bodrum Cup sosyal medya linkleri:
● Instagram: @bodrumcup
● Facebook: facebook.com/BodrumCup
● Twitter: @bodrumcup
İlgili Kişi:
Dilek Özcan
The Bodrum Cup İletişim Komitesi
dilek.ozcan@bodrumcup.com
0533 374 88 08
The Bodrum Cup hakkında
Era Bodrum Yelken Kulübü tarafından başlatılan The Bodrum Cup, dünyanın dört bir yanındaki yelken sporcularını ve meraklılarını Bodrum’da bir araya getiren uluslararası bir deniz festivalidir. Güneşe dayalı turizm algısını değiştirerek rüzgârı tercih nedeni yapan The Bodrum Cup, aktif olarak koylar hakkında farkındalık yaratmanın yanı sıra birçok sosyal sorumluluk projelerinde de yer almaktadır. http://www.bodrumcup.com/