Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü’nün Tepe Mahallesi’nde bulunan ve “Kapalı Çarşı” olarak bilinen 57. Sokak’taki inceleme ziyareti sırasında gerginlik yaşandı. Belediye tarafından yürütülen çevre düzenleme çalışmalarının ardından bölgeye gelen Ünlü, bazı esnafların tepkisiyle karşılaştı.
Zaman zaman yükselen protestolar sırasında Başkan Ünlü ile esnaf arasında sözlü tartışmalar yaşanırken, bazı işletme sahipleri çalışmalardan duydukları memnuniyetsizliği dile getirdi.
“MÜŞTERİ SAYISI AZALDI”
Çarşı esnafı, çatının kaldırılmasıyla birlikte iş yerlerinin yağmur ve güneşten olumsuz etkilendiğini dile getirdi. Özellikle yaz aylarında artan sıcaklıkların alışveriş hareketliliğini düşürdüğünü savundular.
Müşteri sayısında ciddi azalma yaşandığını ifade eden esnaf, “İlk yağmurda eşyalarımız sular altında kaldı. Şimdi ise 40 dereceyi bulan sıcaklardan eşyalarımızı koruyamaz hale geldik. Önceden burası gün boyu yerli ve yabancı turistler ile dolup taşardı. Şimdi ise sıcak havada kimse alışverişe gelmiyor. Onlar da haklı. Gölge bir yer yok. Sadece gün batımı sonrası iş yapabilir hale geldik. O da 3 yada 4 saat. İşlerimiz dörtte bir oranında düştü.” ifadelerini kullandı.





























