Taleplerini açıkladılar
TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası tarafından yürütülen “Talebimiz Geleceğimiz” kampanyası kapsamında meslektaşların sorunları ve talepleri kamuoyuyla paylaşılmaya devam ediyor.
İnşaat Mühendisleri Odası binasında gerçekleştirilen basın açıklamasını Bodrum Şubesi Başkanı Göktuğ Tık okudu. Açıklamada, mühendislik emeğinin karşılığının verilmesi, insanca yaşamaya yetecek ücret ve güvenceli çalışma koşullarının sağlanması gerektiği belirtildi.
Kamuda mühendis istihdamının artırılması, ücret ve özlük haklarının iyileştirilmesi, genç mühendislerin işsizlik ve güvencesizlik sorunlarına yönelik istihdam politikalarının geliştirilmesi ve liyakatin esas alınması çağrısı yapıldı.
Güvenli yapı vurgusu
Mühendislik hizmetlerinin haksız fiyat rekabetine terk edilmemesi gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, proje, şantiye şefliği ve yapı denetim hizmetlerinin niteliğinin güvence altına alınması gerektiği ifade edildi.
Bilimsel esaslara dayanan ve kamusal denetimi güçlendiren bir yapı denetim sisteminin oluşturulması gerektiği belirtilirken, güvenli yapılaşmanın toplumun yaşam hakkıyla doğrudan ilişkili olduğu vurgulandı.
Deprem yargılamalarında yıkımlara neden olan tüm etkenlerin bilimsel ve teknik esaslarla değerlendirilmesi, gerçek sorumluların ortaya çıkarılması ve meslektaşların adil yargılanma hakkının güvence altına alınması da talepler arasında sıralandı.

12 Kasım’da Muğla’da buluşacaklar
İnşaat Mühendisleri Odası yetkilileri, “Talebimiz Geleceğimiz” kampanyası kapsamında 12 Kasım 2026 Perşembe günü 81 ilde basın açıklamaları gerçekleştirileceğini duyurdu.
Muğla’da da gerçekleştirilecek buluşmada inşaat mühendislerinin taleplerini daha güçlü bir sesle kamuoyuna ve karar vericilere duyuracakları belirtildi.
Açıklamada, “Talebimiz Geleceğimiz” kampanyasının 12 Kasım ile sınırlı kalmayacağı, Aralık ayında gerçekleştirilecek çalışmalar, Mühendislik Haftası etkinlikleri ve 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü kapsamında yapılacak faaliyetlerle mühendislik hizmetlerinin toplumsal öneminin gündemde tutulmaya devam edileceği ifade edildi.
İnşaat mühendisleri; mesleklerinin onuruna, emeklerinin değerine, haklarına ve geleceklerine sahip çıkmak için tüm meslektaşlarını 12 Kasım’da gerçekleştirilecek buluşmaya ve ortak mücadeleye destek vermeye çağırdı.































