Bodrum’da hayvanseverleri bir araya getirecek özel bir etkinlik düzenleniyor. Bodrum Belediyesi destekleriyle gerçekleştirilecek “Pati Talk Show”, 4 Ekim Pazar günü saat 20.30’da Konacık Dost Patiler Parkı’nda yapılacak.
Sevilen İsimler Aynı Etkinlikte Buluşacak
Farkındalık projeleriyle tanınan Demet Hayran ve sevimli dostu Mr. Tedi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek etkinlikte, müzik ve sanat dünyasının sevilen isimleri Jehan Barbur ve Bora Gencer de konuk olarak yer alacak.
Etkinlikte müzik ve sohbetin yanı sıra hayvan sahiplenme konusunda farkındalık oluşturulması ve doğru sahiplendirme süreçlerine ilişkin bilgilendirmeler yapılacak.
“Mizaç Testi” ile Doğru Eşleşme Hedefleniyor
“Pati Talk Show”un öne çıkan başlıklarından biri ise sokak hayvanlarının geçici heveslerle değil, karakterlerine ve yaşam koşullarına uygun ailelerle buluşturulmasını amaçlayan “Mizaç Testi” olacak.
Almanya’dan Türkiye’ye kazandırılan sistem, Demet Hayran tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) teslim edilirken, İBB bünyesinde resmi olarak uygulanmaya başlandı. Yöntemin Türkiye’deki önemli sivil toplum kuruluşlarından Kurtaran Ev Derneği tarafından da kullanıldığı belirtildi.
Etkinlik kapsamında gerçekleştirilecek canlı testler ve bilgilendirme oturumlarında, köpek sahiplenmek isteyen vatandaşlara “Doğru sahiplendirme nasıl yapılır?” sorusunun yanıtı uygulamalı olarak anlatılacak.
“Doğru Eşleşme Olmadığında Yeniden Sokağa Dönüyorlar”
Demet Hayran, mizaç testinin temel amacının köpeklerin karakter özellikleri ile sahiplenecek ailelerin yaşam koşullarını analiz ederek doğru eşleşmeyi sağlamak olduğunu belirtti.
Hayran, “Doğru eşleşme olmadığında ne yazık ki canlarımız tekrar sokağa veya barınaklara terk ediliyor. Mizaç testi sayesinde her köpeğin karakterine, enerjisine ve yaşam tarzına en uygun aileyle buluşmasını hedefliyoruz. Bu bilincin Türkiye’deki tüm belediyeler ve sahiplendirme merkezleri tarafından benimsenmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Gümüşlük Sahne ve DH Dizayn’ın destekleriyle gerçekleştirilecek etkinliğe basın mensupları ve tüm hayvanseverler davet edildi.





























