Muğla’nın Dalaman ilçesine bağlı İnlice Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda çıkan yangına ekipler havadan ve karadan müdahale ediyor. Bölgede etkili olan kuvvetli rüzgar nedeniyle alevlerin kısa sürede yayıldığı bildirildi. Alevlerin evlere ve doğalgaz boru hattına yöneldiği belirtildi.
Ekipler Seferber Oldu
Henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangının ihbar edilmesi üzerine Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ile Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri bölgeye sevk edildi. Yangının yerleşim alanlarına ve geniş ormanlık bölgeye sıçramaması için yoğun söndürme çalışması yürütülüyor.
Rüzgar Yangını Büyütme Riski Taşıyor
Yangın bölgesinde etkili olan kuvvetli rüzgar, ekiplerin müdahalesini güçleştiriyor. Alevlerin farklı noktalara sıçramaması için hem kara ekipleri hem de uygun koşullar oluştuğunda hava araçlarıyla müdahalenin sürdürüldüğü öğrenildi.
Vatandaşlara Uyarı
Yetkililer, vatandaşların yangın bölgesine yaklaşmamalarını, ekiplerin çalışmalarını engelleyecek davranışlardan kaçınmalarını ve bölgede duman ya da yeni bir alevlenme görülmesi halinde 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bilgi vermelerini istedi. Yangının çıkış nedenine ilişkin inceleme başlatılırken, söndürme çalışmaları aralıksız devam ediyor.
Alevlerin bölgeden geçen doğal gaz boru hattına yakın olduğu evlere ve otellere yaklaşması üzerine Jandarma ekipleri bölgede güvenlik önlemi alırken Dalaman ve Ortaca ilçe merkezlerinden su tankerleri ile köylülerinde yangın söndürme çalışması için bölgeye hareket ettikleri belirtildi.
Fethiye Göcek Gökçeovacık yangını ilk etapta sevk edilen hava ve kara gücü
5 helikopter
3 uçak
15 arazöz
7 su tankeri
3 dozer
130 personel
































