Bodrum’dan lastik bot ile yasadışı yollardan Yunan adalarına geçmeye çalışan göçmenlerin bulunduğu lastik botun motoru bozuldu. Açık denize sürüklenen göçmenleri ve 1 göçmen kaçakçısı şüpheli kişiyi sahil güvenlik ekibi kurtardı.
AÇIK DENİZE SÜRÜKLENEN GÖÇMENELR YARDIM İSTEDİ
Bodrum’dan bindikleri 6 metrelik lastik bot ile yasadışı yollardan Yunan adalarına geçmeye çalışan ve aralarında 1 çocuğunda bulunduğu 17 göçmen, lastik botun motoru bozulunca açık denize sürüklenmeye başladı. 112 ihbar hattını arayan göçmenler yardım istedi. Bodrum Limanı’nda konuşlu bulunan ve ihbar üzerine görevlendirilen Sahil Güvenlik Botu (KB-114) tarafından lastik bot içerisindeki 17 düzensiz göçmen ile 1 göçmen kaçakçısı şüphelisi kurtarılarak limana getirildi.
Göçmenler ifadeleri alındıktan sonra Muğla İl Göç İdaresi’ne teslim edildi. Göçmen kaçakçısı şüphelisinin ifadesi alındıktan sonra adliyeye sevk edileceği öğrenildi.