Vatan Partisi Muğla İl Başkanı ve Merkez Karar Kurulu Üyesi Avukat Emre Aykın, Menteşe Sınırsızlık Meydanı’nda partililerle birlikte basın açıklaması yaptı. NATO’ya yönelik sert eleştirilerde bulunan Aykın, Türkiye’nin NATO politikalarına karşı olduklarını belirterek, hükümetin son dönemde attığı adımları eleştirdi.
“NATO Türkiye İçin Güvenlik Sorunudur”
Basın açıklamasında NATO’nun 74 yıldır Türkiye’nin iç ve dış politikasında ciddi bir tehdit oluşturduğunu savunan Aykın, Ankara’da 7-8 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilen NATO zirvesinde alınan kararların Türkiye’nin bağımsızlığı açısından kabul edilemez olduğunu ifade etti.
Aykın, Türk milletinin bağımsızlık karakterine vurgu yaparak, NATO Bildirgesi’ne atılan imzaların millet nezdinde hükümsüz olduğunu savundu.
“Türk Milleti Unutmadı”
Açıklamada, NATO’nun geçmişte yaşanan birçok siyasi olay ve darbe girişimiyle ilişkilendirildiği iddia edildi. Başbağlar, Çorum, Maraş ve Madımak olayları ile çeşitli suikastlar ve 12 Mart, 12 Eylül ile 15 Temmuz süreçlerine atıfta bulunulan açıklamada, NATO’nun küresel müdahalelerin ve çatışmaların sorumlusu olduğu öne sürüldü.
Ayrıca Filistin, İran, Irak, Afganistan, Suriye ve çeşitli ülkelerde yaşanan gelişmelere değinilerek, NATO’nun uluslararası politikaları sert ifadelerle eleştirildi.
“Türkiye’nin İradesi Bellidir”
Vatan Partisi’nin açıklamasında, Türkiye’nin Atlantik sistemi yerine Asya merkezli yeni uluslararası dengelerde yer alması gerektiği savunuldu. NATO’nun Türkiye için bir güvenlik teminatı değil, aksine güvenlik ve özgürlük sorunu olduğu ifade edilirken, Türkiye’nin bağımsız bir dış politika izlemesi gerektiği belirtildi.
“NATO Üsleri Kapatılmalıdır”
Açıklamada, Türkiye’nin Ortadoğu’daki savaş planlarının parçası haline getirilmemesi gerektiği belirtilerek, NATO, ABD ve İsrail’e ait üslerin kapatılması çağrısı yapıldı.
Vatan Partisi, Türkiye’nin üretim ekonomisine dayalı, halkçı, kamucu ve milli bir hükümet anlayışıyla yönetilmesi gerektiğini savunurken, NATO’nun Türkiye’deki varlığının sona erdirilmesi gerektiğini dile getirdi.
Menteşe Sınırsızlık Meydanı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasına Vatan Partisi üyeleri de katılarak destek verdi. Açıklama, “Türkiye NATO’ya karargah değil ancak mezar olacaktır” ifadeleriyle sona erdi.




























