Ukrayna’nın 32. bağımsızlık günü nedeniyle her yıl geleneksel olarak düzenlenen Ukrayna Kültür Tanıtım Günleri, Oasis AVM’de gerçekleştirildi. Çeşitli el emeği ürünlerin satıldığı, etkinlikte organize edilen dans ve müzik gösterilerine yoğun bir ilgi vardı.
Türk ve Ukrayna’nın ulusal marşlarının okunması ile başlayan etkinlikte, Bodrumda yaşayan Ukranyalılar müzik dinletileri ve dans gösterileri sundu. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte gazetecilere konuşan Bodrumlu Ukraynalılar Derneği Başkanı İryna Demiroğlu, “Bugün, ülkemizin en önemli günlerinden biri. Ukrayna’nın bağımsızlığını ilan etmesinin yıldönümü. Bugün, Rusya tarafından başlatılan savaşın üzerinden bir buçuk yıl geçti. Bayramımız var, ama acımız da var. Acımız çok büyük. Halkımız, tarihte her zaman özgürlüğü için savaşmıştır. En çok da Rusya ile savaşmıştır. Şimdiki Rusya, Kraliyet Rusya veya Sovyet Rusya olsa da fark etmez. Her zaman Ukrayna’nın yok olmasını istediler, işgal etmeye çalıştılar, dilimizi konuşmamızı yasakladılar. Biz dilimizden, topraklarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Ukrayna’da özgür yaşadık ve özgürlük için savaşacağız. Rusya durursa, savaş hemen biter. Ukrayna durursa, Ukrayna biter. Umarız ileride bir bayram daha kutlarız; zafer günü. Bugün Oasis’teki etkinliğimizi de 4’üncü kez yapıyoruz. Burada kermesimiz var. Kermeste güzel yemekler, aksesuarlar, el sanatları satılıyor. Ayrıca sahne gösterilerimiz de var
.” dedi.
Etkinliğin açılışında konuşan Bodrum Belediye Başkan Vekili Emel Çakaloğlu, “Ukrayna ve Türkiye arasında her alanda müthiş bir dostluk ve işbirliği var. Biz de bu dostluğu Bodrum’da geliştirerek tüm dünyaya örnek oluyoruz. Belediye olarak bizler, sanat, kültür ve dostluk içinde atılan her adımın destekçisiyiz. Bu anlamda destek veren herkese belediye başkanım Ahmet Aras ve tüm Bodrum halkı adına ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Anlalya’dan etkinliğe gelen Ukrayna Konsolos Yardimcısı Anatolii Maliuska’da yaptığı konuşmada, “Savaşın bir an önce bitmesini diliyoruz. Rus ve Ukranya halkları mutlu ve huzur içinde yaşasınlar. Bu günü organize eden vatandaşlarımıza teşekkür ederiz. Burada yaşayan vatandaşlarımızın biraraya gelmesini sağladınız. teşekkür ederiz.” dedi.