Bodrum Kaymakamı Ali Sırmalı, The Bodrum Cup Komitesi Başkanı Süleyman Uysal ile Organizasyon Komitesi Üyeleri Ali Çakır, Deniz Sezgün ve Fikret Hıdır, Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık’ı ziyaret etti.
Ziyarette, 1989 yılından bu yana kesintisiz olarak düzenlenen The Bodrum Cup’ın hazırlıkları ele alındı. Kaymakam Sırmalı ve beraberindeki heyet, organizasyon kapsamında Bodrum’da yürütülen çalışmalar hakkında Vali Akbıyık’a bilgi verdi.
Görüşmede, bölgenin köklü denizcilik geleneğinin yaşatılması, geleneksel gulet ve tırhandil yapım mirasının gelecek kuşaklara aktarılması ve yerli üretim ahşap yatların uluslararası sularda tanıtılması konuları değerlendirildi.
Vali Akbıyık, The Bodrum Cup’ın spor turizmine ve Muğla’nın uluslararası tanıtımına sağladığı katkıya dikkat çekerek organizasyonun bölge ekonomisi açısından önemini vurguladı. Akbıyık, organizasyon komitesi üyelerine çalışmalarında başarılar diledi.





























