Bodrum Türkbükü Koyu’nda demirli “Melinay” adlı lüks motoryat, belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangında yaklaşık 1,5 milyon dolar değerinde hasar bıraktı. Olay sırasında teknede bulunan 4 kişi tahliye edildi ve tekne kullanılamayacak hale geldi.
Bodrum Türkbükü Koyu’nda demirli bulunan lüks yat alev alev yandı. Yaklaşık 1,5 milyon dolar değerindeki tekne kullanılamayacak hale geldi.
Edinilen bilgiye göre, Türkbükü Koyu’nda demirli bulunan Türk bayraklı Melinay isimli lüks motoryatta henüz tespit edilemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede alev topuna dönen motoryatta büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Yaklaşık 1,5 milyon dolar değerinde olduğu öğrenilen teknede çıkan yangın 3-4 saatlik çalışma sonunda söndürüldü. Mürettebat ve yolcu olarak bulunan 4 kişi civardaki botlar tarafından tahliye edildi. Olay sonrası TCSG-94 Sahil Güvenlik botu ile KIYEM-6 Kıyı Emniyeti botu yangına müdahale için bölgeye sevk edildi. Yanan motoryat, güvenlik amacıyla açık alana çekildi.
Yangının çıkış nedenini belirlemek için inceleme başlatıldı.