Kurumsal şarküterilere ve Uçak şirketlerine mandalina reçeli satarken, Fransa’ ya da ihraç eden bu arada Bodrum’un dört bir yanında lokma dökerek satan “Lokmacı Ana”, Kuwait’te şube açtı
Bodrum’un tanınmış lokmacısı ‘Lokmacı Ana’nın işletmecisi Serdal Ayran davet üzerine gittiği Kuwait’te şirket kurup, woswosuyla AVM önünde lokma satışına başladı.
Bodrum’un yerel markası Lokmacı Ana’nın ürettiği mandalina reçelini Türkiye’nin dört bir yanına, havayolu şirketlerine ünlü şarküteriler ve kurumsal firmalara veren şirket sahibi Serdal Ayran, “Araplar Bodrum’a geldikleri zaman standımızın önünden ayrılmıyor kutu kutu Lokma yiyorlardı. Bundan 2 yıl önce bir Kuweytli bana -bunu bizim orada da satalım- diye teklif getirdi. Araştırdık. Kuweytli bir ortak bulduk. Kendisiyle şirket kurup 2 yıl sonunda büyük bir AVM önünde wosvosumuzu kurup otomatik makina ile lokma üretip satmaya başladık.” dedi.
Bodrum’da 1980 yılından bu yana hayır lokması yapan turistik bölgelerde de standlarda satış yapan 42 yaşındaki Serdal Ayran, “Kuwait’te davet edildikten sonra 3 defa gidip geldik. sonunda şirketimizi kurup. AVM önünde satışımıza başladık. İnanın Kuwaitliler lokmayı çok beğendiler. Ellerinde lokmalarla woswosun önünde fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarışıyorlar. İkinci şubemizi Dubai’de açmak için çalışmalara başladık. Lokmamızın yanı sıra orada mandalina reçelini de satışa koyduk.” diye konuştu.