Havaların soğuması ile iç Anadolu’dan Bodrum yakınlarındaki Tuzla Sulak Alanı’na gelen flamingo sayısında ciddi artış oldu. Sulak alana gelen flamingolar sahipsiz oltaların kurbanı oldu, 2 flamingo öldü.
Havaların soğuması ile Muğla’nın Bodrum ilçesi yakınlarındaki Boğaziçi Mahallesi Tuzla Sulak Alanı’na gelen flamingo sayısı bir hafta içinde 2 bini aştı. Alanda yaklaşık sekiz bin flamingo yavruları ile beslenip barınmaya başladı.
SULAK ALANDA TERK EDİLEN OLTALAR ÖLÜMLERİ OLDU
Havaların aniden soğuması ile İç Anadolu’dan binlerce flamingonun sulak alana geldiğini belirten kuş gözlemcisi Zuhal Çalışkan “Sulak alan zaten aşırı yapılaşma, atık suların ve avcıların baskısı ve tehtidi altında. Şimdi birde sulak alanda bırakılan sahipsiz oltalar flamingolar için ölüm tehlikesi yaratmaya başladı. Birkaç flamingo kurtarıldı, ancak ıssız bölgede kalan iki flamingo kaşık cinsi oltaya takılarak yaşamını yitirdi. Bu konuda bölgede ciddi tedbir alınması gerek” diye konuştu.
Kuş gözlemcileri ellerinde dürbünlerle sulan alanda flamingoları gözlemlemeye başladılar.