Bodrum’da düzenlenen eylem ve basın açıklamasında Venezuela Devlet Başkanı’na operasyon düzenleyen ABD’ye sert tepki gösterildi.
DİSK Dev Emekli-Sen Bodrum Şubesi’nin Eski Otogar’daki ofisi düzenlenen eylem ve basın açıklamasına katılanlar ellerinde “Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi”, “Yankee Go Home” yazılı pankartlar açıp sloganlar attılar.
Emekli-Sen Bodrum Şubesi adına basın açıklamasını okuyan Bahtışen Karahan, şunları söyledi:
“ABD’nin Venezuela’ya Yönelik Emperyalist Saldırılarını Kınıyoruz
ABD emperyalizminin Venezuela’ya yönelik uzun süredir sürdürdüğü ekonomik, siyasal ve askeri kuşatma; bugün açık bir saldırganlık ve tehdit politikasına dönüşmüş durumdadır. “Demokrasi”, “insan hakları” ve “uyuşturucuyla mücadele” gibi kavramlar, bir kez daha emperyalist müdahalelerin örtüsü haline getirilmektedir.
Venezuela halkının kendi geleceğine, siyasal tercihlerine ve özellikle petrol başta olmak üzere doğal kaynakları üzerindeki egemenliğine yönelen bu saldırılar; Birleşmiş Milletler Şartı’nı, uluslararası hukuku ve halkların kendi kaderini tayin hakkını açıkça hiçe saymaktadır. Bu girişimler bir “diplomatik baskı” değil, doğrudan işgalci ve yağmacı bir politikadır.
Tarih bize defalarca göstermiştir ki; savaşlar halklar için değil, sermaye için çıkarılır. Emperyalist müdahalelerin kazananı silah tekelleri, çokuluslu şirketler ve savaş baronları olurken; bedeli her zaman emekçiler, yoksullar, kadınlar ve çocuklar ödemektedir. Venezuela’ya yönelen bu saldırganlık da; açlık, yoksulluk, göç, sağlık ve barınma hakkının gasp edilmesi anlamına gelmektedir.
Bugün Latin Amerika’ya yeniden “arka bahçe” muamelesi yapılmak istenmektedir. Bağımsızlık, kamuculuk ve halkçı politikalarla atılmış tüm adımlar geri çevrilmek; bölge halkları yeniden emperyalist tahakküm altına alınmak istenmektedir. Buna sessiz kalmak, bu suça ortak olmaktır.

Bizler, DİSK Dev Emekli-Sen Bodrum Şube Başkanlığı olarak;savaşa karşı barışı, sömürüye karşı emeği, ölüme karşı yaşamı,işgale karşı halkların özgürlüğünü savunuyoruz.Venezuela halkının emperyalizme karşı verdiği onurlu mücadelenin yanındayız. Uluslararası kamuoyunu, emek ve demokrasi güçlerini bu saldırganlığa karşı açık, net ve kararlı bir tutum almaya çağırıyoruz.
Halkların kardeşliği kazanacak,emperyalizm kaybedecek!Yaşasın halkların dayanışması!Yaşasın barış ve özgürlük mücadelesi!”
Eylemciler açıklama sonrası sessizce dağıldı.
































