Çökertme Gönüllüleri tarafından 2021 yılındaki orman yangınlarının ardından başlatılan “Küllerimizden Doğuyoruz” hareketi, her yıl geleneksel olarak düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarıyla birlikte bu yıl da devam ediyor.
“YAŞATMAKTA ZAFERDİR” SLOGANIYLA ÇÖKERTME’DE 30 AĞUSTOS COŞKUSU VE FİDAN FARKINDALIĞI BULUŞUYOR
“YAŞATMAKTA ZAFERDİR” SLOGANIYLA ÇÖKERTME’DE 30 AĞUSTOS COŞKUSU VE FİDAN FARKINDALIĞI BULUŞUYOR
Bu yıl “Yaşatmakta Zaferdir” sloganıyla beşinci kez düzenlenecek olan 30 Ağustos kutlamaları, Çökertme Gönüllüleri ile birlikte geniş bir katılımla gerçekleşecek.
30 AĞUSTOS AKŞAMI BÜYÜK BULUŞMA
Cumartesi akşamı Çökertme sahilinde uzun sofralar kurulacak, teknelerden ve karadan gelen yüzlerce misafir zafer coşkusunu paylaşacak. Gecede:
• Aykoç Band Orkestrası,
• Esra Onaylı ile ön müzik programı,
• DJ setleri,
• Devran Dans Topluluğu halk oyunları gösterisi,
• Lazer ve ışık şovları,
• ve meşaleli deniz korteji sahilde ve denizde büyüleyici anlara sahne olacak.
FİDAN BAĞIŞI VE SERTİFİKALI SATIŞLAR
Etkinlik boyunca tüm işletmelerde sertifikalı fidan bağışı satış noktaları kurulacak.
Orman İşletme Milas Müdürlüğü’nden temin edilen fidanlar, 31 Ağustos Pazar günü düzenlenecek sembolik dikim etkinliğiyle birlikte toprakla buluşturulacak.
Asıl ağaçlandırma ise, Kasım ayında, orman müdürlüğüyle birlikte organize edilecek büyük bir dikim şenliğiyle yapılacak.
Bu yıl dikilecek tüm fidanlar, Captain İbrahim restoranının arkasında yer alan tepeye, yani tam da Çökertme’nin kalbine dikilecek.
MUHTARDAN DAVET, KAPTANDAN TEŞEKKÜR
Çökertme Muhtarı Ertan Konar, yaptığı açıklamada:
“Her yıl büyüyen bu anlamlı organizasyonun parçası olmaktan büyük gurur duyuyorum.
Fidanlar sadece toprakla değil, umutla da buluşuyor. Tüm Muğla halkını 30 Ağustos’ta Çökertme’ye bekliyoruz,”
diyerek bölge halkını davet etti.
Organizasyonun ev sahibi Captain İbrahim’in kurucusu İbrahim Günyel ise şu sözlerle teşekkür etti:
“Bu yolculuk 2021’de küllerimizden doğarak başladı.
Orman İşletme Müdürlüğü’ne, sponsorlara ve bizden yıllardır vazgeçmeyen yerli-yabancı misafirlerimize şükran borçluyuz.
Bu gece yalnızca zaferi değil, geleceği de birlikte kutluyoruz.”
DOĞAYA, DAYANIŞMAYA, ZAFERE…
Müzik, dans, fidan, dostluk ve denizle iç içe geçen bu özel gece;
Bodrum’un yerel ruhunu, Çökertme’nin doğal güzelliğini ve Cumhuriyetin 103. yıl coşkusunu bir araya getiriyor.
Tüm halkımızı bekliyoruz.
Çünkü yaşatmak da bir zaferdir.