Bir kaleye yerleştirilen dev mermer üstü çıplak deniz kızı heykeli ülkeyi ayağa kaldırdı. Bazıları “Aşıırı pornografik” diyerek heykelin kaldırılmasını istedi.
Danimarka’nın başkenti Kopenhag’ta deniz surlarının bir parçası olan Dragor Kalesi’ne yerleştirilen üstü çıplak “Den Store Havfrue “ isimli denizkızı heykeli kamuoyunda tartışmalara neden oldu. 4 metre genişliğinde 6 metre yüksekliğindeki 14 ton ağırlığındaki dev heykelin “aşırı pornografik’ olduğu iddia edilerek kaldırılması istendi.
KAMUSAL ALANLARDAKİ ÇIPLAK BEDENLERDEN BUNALMIŞ DURUMDAYIZ
Gazeteci Sorin Gottfredsen, Berlingske gazetesinde Den Store Havfrue (Büyük Denizkızı) heykeli hakkında , “Bir erkeğin bir kadının nasıl olması gerektiğine dair ateşli hayalini tasvir eden bir heykelin dikilmesinin, kadın bedenlerinin kabul görmesini teşvik etmesi pek olası değil,” diye yazdı
GÖĞÜSLERİ BOYUTUYLA ORANTILI
Dev heykelin yapan sanatçı Peter Beck ise eleştirileri anlamadığını belirterek, taş figürün göğüslerinin “boyutuyla orantılı” olduğunu ve kent sakinlerinin önemli bölümünün heykeli beğeni ile izlediğini söyledi.