Bodrum’da ilki 15-19 Ekim 2025 tarihleri arasında gerçekleşen Bodrum Boat Show Tekne, Tekne Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarının ikincisi düzenlenecek. 2026 yılının Ekim ayında yapılması planlanan fuar için hazırlklar başladı.
İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Konferans Salonunda bir araya gelen sektör temsilcileri fuar hakkında görüş ve önerilerini sundu.
15 – 19 Ekim 2025 tarihleri arasında, İMEAK Deniz Ticaret Odası ve Muğla Büyükşehir Belediyesi iş birliği, Bodrum Belediye Başkanlığı ve MUTTAŞ Denizcilik A.Ş destekleriyle Bodrum Boat Show Tekne, Tekne Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarının ilki geçtiğimiz yıl gerçekleşmişti.
Gerek deniz gerekse kara alanında büyük bir operasyonla, kara alanında teknik altyapının sağlanması ile 70 çadırda ve 170 teknede 500 marka Bodrum Boat Show’da görücüye çıktı. Fuar beklentinin üzerinde, 20 bin 802 kayıtlı ziyaretçi ile gerçekleşti. Fuarın en çok ilgi gören deniz araçları olan Bodrum’da üretilmiş 4 adet 50 metre ve üzeri mega yat ile Bodrum yat inşa sanayinin geldiği noktayı sergiledi.
Turizm sezonunun 2025 yılını kapatmaya başladığı Ekim ayında gerçekleşen fuara ilişkin denizcilik sektörü dışında başta konaklama, hizmet, yeme-içme olmak üzere bütün sektör ve esnaflar olumlu etkilenmiş, otellerde geçtiğimiz yıllar Ekim aylarına kıyasla %30’ un üzerinde doluluk artışı oranlarına ulaşıldı. Sektör temsilcileri ve esnaflar ile yapılan görüşmelerde Bodrum, Fuar öncesi, fuar dönemi ve sonrasında yüksek sezon ekonomisini yakaladı.
2025 yılında yakalanan bu başarı ve Bodrum halkının sahiplenmesi ve desteği ile 2026 yılının Ekim ayında tekrar gerçekleşecek fuara ilişkin çalışmalar başladı.
14 – 18 Ekim 2026 tarihleri arasında gerçekleşecek ve Bodrum’un denizcilik vizyonunu ve sektörel gücünü daha ileriye taşımayı hedefleyen bu önemli fuarın planlama sürecinde, görüş ve katkılarını sunmak üzere sektör paydaşlarının katılımı ile İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube hizmet binasında gerçekleşen toplantıya ilgi yüksekti. Toplantıda fuarın genel çerçevesi, hedefleri ve iş birliği olanakları ele alındı.
Fuarın yarattığı ve yaratacağı iş hacminin yanında kent ekonomisine ciddi bir katkı sağlayacağı geçmiş yıl organizasyonuyla kanıtlanmış, önümüzdeki yıllarda da ulusal ve uluslararası bilinirliğinin artması ile sağlayacağı katkının daha da fazla olacağı görülmüştür.
İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç; katıldığı toplantıda “Bodrum Boat Show deniz tutkunları ve sektör temsilcileri için önemli bir buluşma noktası oldu. Bodrum’ un büyülü atmosferinde gerçekleşen fuarımızın, başta Türkiye olmak üzere uluslararası arenada da en önemli fuarlar arasında yerini alabileceğini görüyoruz ve Bodrum ile beraber sektörümüzü hak ettiği seviyeye taşıyacağına inanıyoruz. Fuarımız ile birlikte Bodrum’ un her anlamda, yat turizminden imalat, bakım – onarım olmak üzere, küresel ölçekte tanınan bir denizcilik merkezine dönüşeceğine olan inancımız tamdır” dedi.
Muğla Büyükşehir Belediyesi ulaşım Daire Başkanı Süleyman Özdemir ise; “Muğla’ mızın turistik cazibesini daha da artıran ve uluslararası tanıtımına önemli katkı sağlayacak olan bu fuara çok önem veriyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet ARAS’ ın da tam desteği ile yerli üreticilerimizi ve turizmcilerimizi görücüye çıkarttığımız bu organizasyonun geçmiş yıl başarısı ve gelecek yıllar potansiyeli bizleri oldukça heyecanlandırmakta” dedi.



































