NOW TV Ana Haber sunucusu Selçuk Tepeli, bu yıl 37’ncisi düzenlenen Maximiles Black The Bodrum Cup hakkında yaptığı değerlendirmeyle sosyal medyada büyük beğeni topladı. Tepeli, Bodrum’dan başlayan deniz yolculuğunu, emeği ve yıllar içinde büyüyen organizasyonu anlatırken “Milletçe teşekkür etmekten başka yapacağımız bir şey yok” ifadelerini kullandı.
Tepeli, “Böyle bir festivali büyütmek, Ege’ye Akdeniz’e açmak büyük bir başarı. Daha da ileri gitmek lazım. Cebelitarık’a gitmek lazım mesela. Bütün bunları yapıp bu aşamaya getirip sonra da bunun mahcubiyetini korumak, bu organizasyonun fikir babalarını, emektarlarını, çalışanlarını kutluyorum” dedi.
“Bu sene yarışacaktım ama motora kaldık”
Gazeteci kimliğiyle olduğu kadar deniz tutkusuyla da tanınan Tepeli, 37. The Bodrum Cup’ı, yarışmanın onursal başkanı Erman Aras ile birlikte komite teknesinden izledi. Tepeli, bu yıl yarışlara katılmayı planladığını ancak bu hayali yine ertelemek zorunda kaldığını belirterek esprili bir dille şöyle konuştu:
“Bu sene yarışacaktım, söz vermiştim. Ama akşamları haber sunduğumuz için gelemedik. O yüzden de motora kaldık. Biz motorla gidiyoruz, yelken açmak için biraz daha vakit lazım.”
Ege’nin en köklü deniz festivali
Her yıl yüzlerce yelkenliyi Bodrum koylarından Ege sularına taşıyan The Bodrum Cup, sadece bir yelken yarışı değil, aynı zamanda dostluğun, deniz kültürünün ve kuşaklar arası dayanışmanın simgesi haline geldi. Festivalin onursal başkanı Erman Aras’ın önderliğinde 37 yıldır sürdürülen bu gelenek, Bodrum’un kültürel mirasının en parlak örneklerinden biri olarak kabul ediliyor.
Sosyal medyada büyük ilgi gördü
Selçuk Tepeli’nin The Bodrum Cup’a dair sözleri, kısa sürede binlerce kişi tarafından paylaşıldı. Tepeli’nin denizcilik kültürüne duyduğu saygı ve organizasyona yönelik içten övgüleri, hem Bodrum halkı hem de yelkenciler tarafından takdirle karşılandı.

































