Türkiye’nin tanınmış komedyenlerinden Şahan Gökbakar’ın Marmaris’teki evinin önünde bulunan kaçak iskele, mahkeme kararıyla yıkıldı.
Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından Datça – Bozburun Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, “Doğal Karakteri Korunacak Alan” içerisinde yer aldığı tespit edilen iskelenin yıkımına karar verilmişti. Habertürk’ten Onur Aydın’ın aktardığına göre, görülen dava sonucunda Gökbakar’ın “Özel Mülktür Girilemez” tabelası astığı iskelenin yıkılması onaylandı ve uygulama gerçekleştirildi.
Ev Hakkında Soruşturma Sürüyor
İskelenin yıkımının yanı sıra, Şahan Gökbakar’ın Marmaris’teki eviyle ilgili soruşturma da devam ediyor. Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianameye göre, Muğla Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün suç duyurusuyla başlatılan soruşturmada, şüphelilerin Turgut Mahallesi’ndeki yapıya izinsiz fiziki ve inşai müdahalelerde bulunduğu öne sürülüyor.
İddianamede, söz konusu taşınmazda kaçak olarak beton dolgu üzerine ahşap iskele, taş duvar, bir adet konut yapısı, bir adet depo yapısı, çardak, güneş paneli ve su deposu inşa edildiği belirtiliyor. İmar ve Şehircilik İl Müdürlüğü ise bu yapıların ruhsat gerektirdiğini, ancak herhangi bir ruhsat başvurusu yapılmadığını ve bu konuda yıkım kararı alındığını ifade etti.
Bilirkişi Raporu ve Hapis Talepleri
Bilirkişi raporuna da yer verilen iddianameye göre, izinsiz yapılan konut amaçlı bina, depo, çardak, pergole ve iskelenin 2010-2018 yılları arasında yapıldığı tespit edildi. Güneş panelleri, su deposu ve mevcut iskelenin ahşap kaplamalarının ise 2023 yılında eklendiği belirtiliyor.
Hazırlanan iddianamede, Şahan Gökbakar, Togan Gökbakar, Çağrı Özeren ve Osman Bayındır’ın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’nu ihlal ve imar kirliliğine neden olma suçlarından 3’er yıldan 10’ar yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi. İddianame, Marmaris Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.