Eyüpsultan’da 17 yaşındaki Timur Cihantimur’un çarparak ölümüne neden olduğu Oğuz Murat Aci’nin eşi, “Maddi ve manevi zararımız giderilmiştir” diyerek şikayetini geri çekti. Oğuz Muran Aci’nin babası Özer Aci ise gelinine tepki göstererek “Davamdan vazgeçmedim” dedi.
Eyüpsultan’da 1 Mart 2024’te Oğuz Murat Aci’nin hayatını kaybettiği kazanın ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma devam ederken yeni bir gelişme yaşandı.
Oğuz Murat Aci’nin eşi Şükriye Aci, aralarında ABD’ye kaçan Timur Cihantimur’un annesi Eylem Tok ile babası Bülent Cihantimur’un da bulunduğu dört şüpheli hakkındaki şikayetinden vazgeçti.
Şükriye Aci’nin avukatı Ahmet Aslan tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan şikayetten vazgeçme dilekçesinde, Şükriye Aci’nin bu olaydan kaynaklı maddi ve manevi zararının, kazaya sebep olan suça sürüklenen çocuk Timur Cihantimur’un babası Bülent Cihantimur tarafından karşılandığı belirtildi.
Dilekçede, “Bu sebeple müvekkil, şüpheliler Ayşe Ceren Saltoğlu, Adem Kızıltepe, Bülent Cihantimur ve Eylem Tok’a yönelik şikayetinden vazgeçmiş olup, adı geçenlerin soruşturmaya konu olaydan ötürü yargılanması muhtemel davaya katılma talebi de bulunmamaktadır.” ifadesine yer verildi.
‘MADDİ VE MANEVİ ZARARIMIZ GİDERİLMİŞTİR’
Müştekilerin sunduğu dilekçede, “Maddi ve manevi zararımız giderilmiştir” ifadelerinin yer alması dikkat çekti.
BABA: BEN VAZGEÇMEDİM
Oğuz Murat Aci’nin acılı babası Özer Aci gelini Şükriye Aci’ye tepki gösterdi. Baba Aci, “Haberim yoktu. Davamdan vazgeçmedim. Davama devam ediyorum. Ne söylediysem arkasındayım” dedi.
ŞÜKRİYE ACİ’NİN AVUKATI: HUKUKİ YOLLARA BAŞVURACAĞIZ
Şükriye Aci’nin avukatı Ahmet Aslan, müvekkilinin 4 şüpheli hakkında şikayetini geri çekmesine ilişkin yapılan tahkir edici yorumlara karşı hukuki yollara başvuracaklarını bildirdi.
Avukat Aslan, müvekkilinin, kaza sonrası oğluyla annesinin evine taşındığını ve çalışmaya başladığını aktaran Aslan, şunları kaydetti:
“Kazaya dair ceza soruşturmalarının sürdüğü ve kazada yaralanan kişiler ile Şükriye Aci tarafından maddi ve manevi tazminat davası açma hazırlığı yapıldığı esnada, yurt dışında tutuklu olduğu bilinen suça sürüklenen çocuğun ailesi tarafından kazadan kaynaklı zararları giderme girişiminde bulunulması üzerine, yürütülen müzakereler neticesinde uzlaşmaya varılmış, mağdurların maddi ve manevi tazminata ilişkin talepleri karşılanmıştır.”
Şükriye Aci ve kazada yaralanan 4 kişinin, avukatları aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe sunarak şikayetlerinden vazgeçtiklerini belirten Aslan, soruşturmaya konu suçların takibinin şikayete bağlı olmadığını, adli sürecin devam edeceğini kaydetti.
OLAY
İstanbul Eyüpsultan’da 1 Mart 2024’te seyir halindeki 3 ATV aracından biri arızalanmış, yol kenarına çekilen arızalı araç tamir edilmeye çalışılırken aynı yönde ilerleyen iki araçtan birisi buradaki 3 ATV’ye çarpmış, yaralanan 5 kişiden Oğuz Murat Aci hayatını kaybetmişti.
Kazaya neden olan 17 yaşındaki sürücü Timur Cihantimur’un kaza yerine gelen annesi Eylem Tok’un aracıyla buradan uzaklaşıp annesiyle önce Mısır’a, ardından da ABD’ye gittikleri tespit edilmişti.
Şüphelilerin iadesi için geçici tutuklama talebi evrakı, Adalet Bakanlığınca ABD yetkili makamlarına iletilmiş, Adalet Bakanı Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cihantimur ile annesi Tok’un, Boston’da çıkarıldıkları mahkemece tutuklandıklarını bildirmişti.
Soruşturma kapsamında şüphelinin babası Bülent Cihantimur’un iş yerinde çalışan kurumsal iletişim uzmanı Ayşe Ceren Saltoğlu 12 Mart 2024’te “suçluyu kayırma” ile “delileri gizleme” suçlarından tutuklanmış, Cihantimur ve kazadan sonra yaralılardan birinin kayıp telefonunu emniyete teslim eden Adem Kızıltepe hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulanmıştı.
Baba Bülent Cihantimur da “suçluyu kayırma” suçundan “şüpheli” sıfatıyla ifade vermişti. Hakimlik, Bülent Cihantimur hakkında “imza atma” şartını içeren adli kontrol tedbiri uygulanmasını kararlaştırmıştı.
İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği, soruşturma kapsamında tutuklu olan Ayşe Ceren Saltoğlu’nun 18 Nisan 2024 tahliyesine karar vermişti.
Bakan Tunç, 11 Şubat’ta sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ise İstanbul’daki ölümlü trafik kazası sonrasında gittikleri ABD’de tutuklanan Eylem Tok ve Timur Cihantimur’un Türkiye’ye iadelerine karar verildiğini bildirmişti.