Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Muğla Barosu arasında imzalanan protokolle, dezavantajlı kadın ve çocukların adalete erişimini kolaylaştırmak amacıyla adli yardım bütçesine 3 milyon 500 bin TL destek sağlanacak. Başkan Ahmet Aras, “Eşitlik olmadan demokrasi, adalet olmadan toplumsal barış olmaz” dedi.
Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Muğla Barosu arasında, adalete erişimde dezavantajlı kadın ve çocuklara destek sağlamak amacıyla Adli Yardım ve Ortak Hizmet İşbirliği Protokolü imzalandı.
Protokol töreninde konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, şiddet mağduru kadınlar, çocuklar ve ekonomik durumu yetersiz vatandaşlar için önemli bir adım attıklarını belirterek, “Baromuz adli yardım bütçesine 3 milyon 500 bin TL destek sağlayacağız. Belediyemiz, kadın yaşam merkezleri ve projeleriyle bütüncül bir hizmet ağı kurdu. Eşitlik olmadan demokrasi, adalet olmadan toplumsal barış olmaz” dedi.
Muğla Baro Başkanı Levent Akgün ise ekonomik durumu yetersiz vatandaşlara sağlanacak avukat desteği nedeniyle teşekkür ederek, “ Adli yardım, ekonomik durumu yetersiz vatandaşların hukuki anlamda adalete ulaşmasını sağlayan bir yöntemdir. Avukat desteğinin sağlanması ve yargılama giderlerinin çözülmesi konusunda da vatandaşlara katkı sağlamaktadır. Bu protokol adli yardım bütçesine çok kıymetli bir destek sağlayacak. Bu sosyal belediyecilik örneği için Başkan Ahmet Aras’a teşekkür ediyoruz” diye konuştu.