Bodrum’a bağlı İslamhaneleri mahallesinde akşam saatlerinde makilik alanda başlayan yangın rüzgarın etkisiyle hızla büyüdü. Alevler evlerin içine kadar girince vatandaş çareyi bahçe hortumları ile yangına müdahalede buldu.
Yangın mahallenin içine kadar girdi jandarma ve sağlık ekipleri güvenlik önlemi aldı. Yangına Muğla Orman Bölge İşletmesine ait 8 arazöz, MBB ait 9 arazöz, 3 yangın söndürme uçağı, 4 helikopter müdahale etti. Evlerin içine kadar giren yangında vatandaşlar alevleri söndürmek için bahçe hortumu ve kovalarla müdahale etti.
Yangın yaklaşık iki saatte kontrol altına alınabildi. Dereköy ve Turgutreis istikametinde etkili olan yangın ev ve işyerlerinde koruk yaşanmasına neden oldu. Mahalleli saatlerce evine giremedi. Bölgede soğutma çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Yangın ilk belirlemelere göre 18 hektarlık alanı etkiledi.