Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.
Muğla ili ve ilçelerinde, son dönemlerde DSİ tarafından yapılan projeler tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde önemli rol oynamaktadır.
Turizmin incisi Muğla’nın kendilerine sunulan su imkanlarını büyük bir emek ve özveri ile değerlendirdiklerini vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta; “Temelden 71 buçuk metre yüksekliğe sahip Yatağan Girme Barajı ve Sulama inşaatının tamamlandığını ve Haziran ayı içerisinde su tutmayı hedeflediklerini” belirtti.
700 Bin Metreküp Gövde Dolgusu Yapıldı
Yatağan ilçesinde yer alan Girme Deresi üzerine inşa edilen barajın gövdesi için 700 bin metreküp gövde dolgusu yapıldı. Ön Yüzü Beton Kaplı Kaya Dolgu tipinde projelendirilen Girme Barajı’nda 12 milyon metreküp su depolanacak olup, ülke ekonomisine yıllık 323 milyon lira katkı sağlayacaktır.
65 Bin Metre Sulama Borusunun Montajı Yapıldı
Girme Barajı ile Sulama projesindeki çalışmaların Baraj ile birlikte eş zamanlı olarak yürütüldüğünü ifade eden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta; “Sulama şebekesi için gerekli olan 65 bin metre uzunluğundaki sulama borusunun montaj çalışmaları tamamlandı. Girme Ovasında bulunan 21 bin 510 dekar araziye can suyu olacak projenin kış aylarındaki yağışlar ile birlikte Barajda yükselecek olan suyun bir an önce tarlalarla buluşturmayı, Yatağanlı çiftçilerimizin yüzünü güldürebilmeyi hedefliyoruz” dedi