Bodrum FK Fenerbahçe maçında şeref tribününde Fenerbahçe Başkanına Ali Koç’a küfürlü tezahürat yapılması sonrası Acun Ilıcalı, çıkan ağız dalaşından sonra basına konuştu ve “Münferit olayları Bodrum camiasına mal etmem. Olur böyle şeyler ancak saygı çok önemli” dedi.
Protokol tribününden Ali Koç’a yönelik küfürlü tezahürat yapılmasına aralarında Acun Ilıcalı’nın da bulunduğu Fenerbahçeli yöneticilerden sert tepki geldi, taraflar arasında ağız dalaşı yaşandı. Duruma sert tepki gösteren Fenerbahçeli yöneticiler ile karşı taraf arasında tartışmalar yaşandı. Olayın büyümemesi için güvenlik güçleri araya girerek durumu kontrol altına aldı.
Maç sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Acun Ilıcalı, “Birçok deplasmana gidiyoruz. Bodrum’da da güzel ağırlandık. Münferit olayları Bodrum camiasına mal etmem. Olur böyle şeyler, ancak saygı çok önemli. Başkanımızla ilgili saygısız bazı ifadeler kullanıldı. Biz de gereken tepkiyi gösterdik. Karşı taraftan da özür mesajı geldi. İnsanlara çok hakim olamıyoruz. Fevri hareketler oldu. Ben bu tarz olayların büyümeden engellenmesinden yanayım. Yçnetim olarak tepki gösterdik ve olay büyümeden bitti.” dedi.
“Bodrumspor son zamanların en formda takımlarından biri. Son maçlarında gol dahi yemedi.” diyen Acun Ilıcalı, maçla ilgili değerlendirme yaptı ve “Ligde son haftalarda girdikçe düşme hattındaki takımların performansları da arttı. Oyuncularımız maça çok konsantre başladılar. Erken avantaj elde ettik. Çok mutluyum. Yönetici arkadaşlarımızla birlikte galibiyet sevinci yaşadık. Hocamıza ve futbolcularımıza teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.
Acun Ilıcalı, “Yabancı hakem istiyoruz”
Yabancı hakem isteklerini tekrarlayan Acun Ilıcalı, “Bir kez daha altını çizerek söylüyorum. Yanlışım varsa hatırlatsınlar. Ağustos ortasından beri “Yabancı VAR, yabancı hakem” dedik. Başka hiçbir söylemimiz olmadı. Haftalarca , aylarca bu görüşümüzü hep söyledik. Bir gün başka öbür gün başka konuşmadık. Duruma göre konuşmadık. Yabancı hakem istedik, sebebi de adalet istememizdi. Yabancı hakemler hakkında eleştiride bulunmadık. Bugünkü maçta bile hiç alakasız bir penaltı oldu. Penaltı olduğunu asla düşünmüyoruz. VAR’dan geldi ve VAR’da yabancıydı. Asla bununla iligili art niyet mesajı vermiyoruz. Hatadır dedik. Ben söylediğimde anlamayanlar oldu. Bir kez daha söyleyeyim, yabancı hakem istememizin sebebi onlar hata yapmayacak değildi. Hatalar eşit dağılsın, bir takım üzerinde yoğunlaşmasın diye istedik. Hakem hata yapmayabilir mi? Böyle bir şey olmaz. Hakemler de hata yapıyor. Avrupa kupasında da penaltımız verilmedi. Gidip de açıklamalar yapmadık. Duruşumuz net, adalet istiyoruz. Yabancı VAR’ı biz istedik deyip yabancı VAR aleyhinde konuşma yapmıyoruz. Her şeye muhalif de değiliz. Kaos çıkaralım diye açıklama da yapmıyoruz. Beşiktaş’ın duruşu belli. Bizim Maçtan sonra Beşiktaş ve Trabzonspor yabancı hakem istedi. Biz altını çizerek söylüyoruz. ‘Fenerbahçeden açıklama gelmedi’ diyorlar. 50 kere açıkladık 51’inciyi de açıklayalım. Yabancı hakem istiyoruz. Doğrusu bu. Hep yabancı hakem istiyoruz. Gelişmeleri takip ediyoruz. Değişiklik gören varsa söylesin. Adalet için yabancı hakemin gelmesi gerekiyor” dedi.