Muğla’nın Yatağan ilçesine bağlı Turgut Mahallesinde 33 yıldır Yatağan Termik Santrali ve kömür ocakları ile mücadele eden Muğla Yeşil Yaşam Derneği’nin başkanı Kazım Erol, köylüleri ortada bırakıp termik santral yönetimi ile anlaşarak devam eden altı davadan feragat etmesi üzerine dernek hukukçusu ve üyeleri soluğu adliyede almış, şikayetçi olmuşlardı. Dernek Başkanı Kazım Erol kendisini şikayet eden hukukçu ve dernek üyelerinin dernekten ihraç edildiğini duyurdu.
Muğla’da 1992 yılından beri termik santral ve kömür şirketleri ile mücadele eden sayısız dava açan Muğla Yeşil Yaşam Derneği’nin Başkanı Kazım Erol’un, aniden saf değiştirerek santrale karşı açılan ve devam eden altı davadan feragat ettiğini belirterek davaların düşmesine neden olacak davranış içine girmesi köylüleri ve çevrecileri isyan ettirdi.
ŞİKAYETÇİ OLDULAR DERNEKTEN İHRAÇ EDİLDİLER
Dernek Başkanı Kazım Erol dernek yönetimi ve üyelerinin hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından sosyal medya hesabından açıklamalar yapmaya başladı.
Erol’un açıklaması::
“MUĞLA YEŞİL YAŞAM DERNEĞİNDEN DUYURU
Dernek yönetimi aleyhinde asılsız suçlama ve iftiralarda bulunan, dernek üyelerimiz Nurhayat Gürgüç, Nazlı Şahbaz, Ülkiye Kaya, Süleyman Nalbant, Zayide Güven, Mesut Sucuoğlu ve Zeliha Demir derneğimizin genel kurul ve yönetim kurulu kararları ile derneğimizden ihraç edilmiştir. Derneğimizin logosunu kullanmaları, dernek üyelerine tehdit etmeleri, derneğimiz adına açıklama yapmaları halinde hukuki işlem başlatılacaktır”
TERMİK SANTRAL DAVALARIN GERİ ÇEKİLMESİ KARŞILIĞINDA SOSYAL PROJE YAPACAKTI
Kazım Erol açıklamalarının devamında ise “Son günlerde dernek Başkanı olarak hakkımda yürütülen iftira ve linç kampanyası tamamen asılsız ve kurgu dolu karalama kampanyasıdır. Yatağan Termik Enerji Üretim ile karalama kampanyası yürüten eski dernek yönetimi arasında dernek binamızda görüşme olmuştur. eski dernek yönetimi davaların geri çekilmesine karşılık Turgut’ta sosyal projeye önce evet demiştir. Hatta sosyal proje alanı olarak N. G. amcasının tarlasına yapılmasını önerdi amcasının oğlu tarafından tarla verilmeyince mahalle halkımız dan D. Ö. ait Söbeyer mevkindeki tarla gündeme alınmış ancak bu alanda verilmeyince şirkete ait bir alan konuşulup eski yönetimce kabul edilmiştir. Eski yönetim azil edilen avukat(!) a ziyaretinden sonra biz istemiyoruz demeleri üzerine 20 ye yakın dernek üyesi bu protokolün yapılması için Olağanüstü Genel Kurul Kararı almıştır. Derneğimizde yapılan herşey 20 ye yakın üyemizce yakınen bilinmekte kayıt altındadır. Eski dernek yöneticisi N. G, Ü. K., N. G.
Turgut’a su istemiyormuş, Turgut’a turizm turları istemiyormuş, tüm Yatağan çiftçisinin, kadınlarının üretimini markalaştıracak kooperatifi istemiyormuş! 3 kişi yatağanın kaderi ile oynayamaz!
33 YILLIK ÇEVRE DERNEĞİ FESİH EDİLECEK…DERNEK BAŞKANI BAŞTAN SONA HUKUKSUZLUK İÇİNDE
Dernek üyeleri ile birlikte Kazım Erol hakkında adliyede şikayetçi olan derneğin eski hukukçusu Mehmet Çilsal yaptığı açıklamada “Dernek başkanı Kazım Erol’un iki aydır dernek adına yaptığı tüm işlemler hukuksuzdur, ahlaki ve yasal değildir. Konuyu yargıya taşıdığımız için bizleride dernekten ihraç ettiğini ve 2 Nisan’da derneği fesih etmek için kongreye hazırlandığını öğrendik.33 yıllık derneğin defterleri ortada yok,, yönetim kurulu kararları yok, kendi başına karar alıp sahte imzalarla süreci yönetmeye santral yönetimine yaranmaya çalışıyor. Hukuk mücadelemizi sürdüreceğiz. Derneğin 33 yıllık sürecinde santrale karşı 20’den fazla davayı kazanmıştık, son altı dava kalmıştı, dernek başkanı bunlardan feragat etmiş, büyük şok ve üzüntü içerisindeyiz” dedi.