Bodrum Sağlık Vakfı Fizyoterapi ve Hidroterapi Merkezi Ulusal Mimari Proje Yarışması Ödül Töreni ve Kolokyumu, Herodot’ta Gerçekleşti
1996 yılından bu yana, Bodrum yarımadasında özel eğitime ve rehabilitasyona ihtiyaç duyan özel gereksinimli bireylerin toplumsal hayata katılımını sağlama amacına hizmet eden Bodrum Sağlık Vakfı, çok önemli bir projeye imza attı.
Bilindiği gibi, 2021’de hizmete giren Fizyoterapi ve Danışmanlık birimiyle hizmet yelpazesini genişleten vakıf, fizyoterapi ve danışmanlık hizmetlerinin yanı sıra klinik pilates, reformer pilates, lenfödem ve Schroth terapi alanlarında da uzman fizyoterapistler eşliğinde destek sunuyor.
Bu hizmetlerin daha geniş kitlelere ulaştırılması amacıyla Bodrum Konacık’ta hayata geçirilecek “Bodrum Sağlık Vakfı Fizyoterapi ve Hidroterapi Merkezi” ise, dezavantajlı grupların ihtiyaçlarını gözeten, ekolojik ve insan odaklı bir tasarım anlayışıyla inşa edilecek. Merkezde, fizyoterapi bölümü, hidroterapi bölümü ve poliklinik birimi yer alacak.
İki yıl içinde tamamlanması planlanan bu çok özel proje için, TMMOB Mimarlar Odası Muğla Şubesi Bodrum Temsilciliği iş birliğiyle ulusal ölçekte bir mimari proje yarışması gerçekleştirildi. Yarışmaya toplam 177 proje başvuruda bulundu.
Projeler, beş kişiden oluşan jüri tarafından titizlikle değerlendirildi. 1.’lik, 2.’lik, 3.’lük, eşdeğer mansiyon ve satın alma da dahil olmak üzere 3 dalda ödüller sahiplerini buldu. 15 Şubat Cumartesi günü Bodrum Herodot Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül törenine Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yıldızhan, BSV Kurucu Başkanı Ahmet Azmi Zırh, Danışma Kurulu Başkanı İbrahim Akkaya, Bodrum Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri, TMMOB Yönetim Kurulu üyeleri, Kent Konseyi Başkanı Gamze Türk Oğuz, Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdem Ağan, BESİAD üyeleri ve Devlet Sanatçısı, Ressam Prof. Devrim Erbil katıldı.
“Hedefimiz bu sene içerisinde temel atmak”
Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Bodrum Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Numan Balaban, şunları söyledi: “Fizyoterapi ve hidroterapi merkezi projesinin fikir babası, kurucu başkanımız Sn. Ahmet Azmi Zırh’tır. Kendisine ve mimari projenin bir yarışma düzenlenmesi suretiyle yapılması için bizleri cesaretlendiren Danışma Kurulu Başkanımız Sn. İbrahim Akkaya’ya, proje yarışma düzenlenmesi fikri için en az bizler kadar heyecan duyan Muğla Mimarlar Odası Bodrum Temsilciliği Başkanı Sn. Yaşar Filiz’e ve Yönetim Kurulu’na, bu süreci hızlı ve titiz şekilde yürüten ve sonuçlandıran jüri üyelerimize, danışmanlarımıza ve raportörlerimize Sn. Özgür Bingöl hocamız nezdinde ayrı ayrı teşekkür ederim. Mimari proje yarışmasına katılan 177 proje grubundaki tüm katılımcılara Vakfımız adına çok teşekkür ederim. Bodrum Sağlık Vakfı olarak inanılmaz bir iş yaptığımızı yarışma sürecinde ve jürinin sonuçları açıklaması aşamalarında ziyadesiyle hissettik ve gururlandık. Şimdi kolokyum ve ödül töreniyle de bu haklı gururu taçlandırmış olacağız. Bodrum’da özellikle kamuya mal olacak yapılar için bu kültürün oluşması, en büyük dileklerimizden biridir. Bodrum Belediyemiz ile Ortak Hizmet Projesi kapsamında düzenlenmiş protokol esasına göre Vakfımız bu tesisin inşaatını üstlenecek ve Vakıf yararına işletecektir. Bu arsanın ve tesisin sahibi Bodrum Belediyemizdir. Bu iradeyi gösteren o zamanki Bodrum Belediye Başkanımız Sn. Ahmet Aras’a ve Meclis Üyelerine teşekkürü bir borç bilirim. Hedefimiz bu sene içerisinde inşaatına başlayıp 2 sene içerisinde bitirmek.”
TMMOB Mimarlar Odası Muğla Şubesi Bodrum Temsilciliği Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Filiz ve Kent Konseyi Başkanı Gamze Türk Oğuz’un vakfa ve projenin gerçekleşmesine katkıda bulunanlara teşekkür ettikleri konuşmalarının ve ödül töreninin ardından başlayan “Kolokyum”da ise katılımcılar; profesyonel eleştiri sunumlarıyla, seçilen projelerin çok boyutlu olarak irdelenmesine katkı sundular. Seçilen projelerin alanında uzman kişiler tarafından yorumlanması ve katılımcıların soruları ise proje yarışmasının kapsamını ve bilimselliğini yansıttı.