Bodrum’da kent tarihinin en önemli değerlerinden biri olan ve yaklaşık 250-300 yıllık 8 adet yel değirmeninin bulunduğu ve ilçeyi tepeden gören Haremtan Tepesi’ndeki değirmenler mevkii Miss Gibi 1 Bodrum grubunun kadın gönüllüleri tarafından pırıl pırıl yapıldı.
ÜÇ SAATTE 45 TORBA ÇÖP TOPLADILAR
Grubun kurucu Tulin Mor Janes’inde katıldığı etkinlikte kadın temizlik gurubu yaklaşık 39 derece sıcaklık altında değirmenlerin içinde ve çevresinde üç saat temizlik çalışması yaptı, 45 torba çöp toplandı.
BODRUM’UN EN GÜZEL YERİ EN KİRLİ YERİ OLAMAZ
Janes yaptığı açıklamada hemen her hafta , bir koy, sahil, tarihi mekan, ada, piknik alanında gönüllü çevre temizliği yaptıklarını belirterek “Herşeyi yerel yönetimden , devletten beklemek olmaz. Bizler burada yaşıyorsak yaşadığımız kenet bir şekilde sahip çıkmalıyız. Sekiz tarihi değirmenin bulunduğu yer Bodrum’un en güzel manzarasının olduğu yerdir. Bu ilçeye gelip de burayı görmeyen buradan kenti izlemeyen yerli ve yabancı turist olmaz. Bu tepe ve değirmenler 24 saat ziyaret edilir. O nedenle gerekli temizliği yaptık, gerekirse sezonda birkaç kez daha temizleriz” diye konuştu.