Bodrum’un Torba Mahallesi’nde yapılması planlanan turizm konaklama tesisi projesinde ÇED süreci sonuçlandı. Daha önce Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci başlatılan projeye, 10 Ağustos 2026 tarihinde ÇED Olumlu Kararı verildi.
Karar, Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün yazısı üzerine Bodrum Belediyesi tarafından 2 Eylül-2 Ekim 2026 tarihleri arasında askıya çıkarıldı.
Torba Mahallesi’nde 108 ada 6 parsel ile kısmen 108 ada 4 ve 223 ada 1 parselleri kapsayan toplam 46 bin 385,41 metrekarelik alanda yapılması planlanan projenin yatırım bedeli yaklaşık 1 milyar 263 milyon 95 bin 752 lira olarak açıklandı.
Proje kapsamında 185 oda ve 300 yatak kapasiteli bir turizm konaklama tesisi yapılması planlanıyor.
Tesiste restoranlar, açık yemek alanları, lobi bar, pastane, çok amaçlı salon, açık yüzme havuzu, Türk hamamı, buhar odası, masaj odaları ve spor salonunun yanı sıra satış ünitesi ve otopark gibi alanların bulunması öngörülüyor.
35 Blok Yapılması Planlanıyor
Proje tanıtım dosyasında tesiste toplam 35 blok bulunacağı belirtildi. Blokların 22’sinin ana parselde, 13’ünün ise ek ve tahsis alanlarında yapılması planlanıyor.
Proje alanının bir bölümünün 2. Derece Doğal Sit Alanı içerisinde bulunduğu belirtildi. Alanın imar planlarında ise kısmen turizm tesis alanı, kısmen günübirlik tesis alanı olarak yer aldığı ifade edildi.
Projeye ilişkin ÇED Olumlu Kararı, 2 Eylül-2 Ekim 2026 tarihleri arasında Bodrum Belediyesi ilan tahtasında askıda kalacak.




























