Bodrum’un Bitez sahilinde geçen yıl Temmuz ayında bir kaç saat içinde inşa edilen istenmeyen ahşap platform, işçiler tarafından kaldırıldı
Bodrum’un Bitez mahallesi sahilinde geçtiğimiz temmuz ayında Muğla’ya hizmet vakfı ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Türkiye Çevre Koruma Vakfı’nın ortak kuruluşu MUÇEV tarafından yaptırılan ve istenmeyenplatform, Cuma sabahı işçiler tarafından kaldırıldı.
Bitez sahilindeli azmağın yanında 20 metre uzunluğunda, 10 metre genişliğinde birkaç saat içinde inşaa edilen ahşap platform, Cuma sabahı gelen işçiler tarafından söküldü. Bölgede oturanlar tarafından şikayetine ve protestolarına neden olan ahşap platformun kaldırılması için hukuki mücadele veren Tuna Duygu Keskin, “Sahilde platformda bazı çalışmaların olduğunu görünce şaşırdık. İlk önce yeniden inşaası başladığını zannettik. Ancak tam tersi işçiler platformu söküyorlardı. açıkcası sevindik. Burası bizim çocuklarımızın oyun alanı, mahalle sakinlerinin ve turistlerin denize girdiği bir bölge. Platformun sökülmesi bizi sevindirdi.” dedi.
Geçen yıldan bu yana kanunsuz plarformun yıkılması için mücadele veren Mahalle sajinlerinden Tuna Duygu Keskin, “Platform inşaasının devamının geleceğini düşünüyorduk. Suç duyurusunda bulunmuştuk. Suç duyurumuzu işleme almışlar, bugün de söküm işleminin yapılması manidar. Biz sahil sakinleri olarak kararlıyız. Burada buna benzer bir platform veya başka bir inşaat yapılmasına izin vermeyeceğiz. Sahilimizin bakir kalmasını istiyoruz.” diye konuştu.