Spor Toto 1. Lig’in 14. haftasında Tuzlaspor’a 2-1 mağlup olan Bodrumspor’un teknik direktörü İsmet Taşdemir, çok talihsiz iki gol yediklerini söyledi.
Taşdemir, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, maça istedikleri ve düşündükleri gibi başladıklarını hatta öne geçtiklerini ancak kısa bir sürede 10 kişi kaldıklarını ifade etti.
Takımının 10 kişi kaldıktan sonra iyi bir reaksiyon verdiğini anlatan Taşdemir, “Eksikliği çok fazla hissettirmedik, pozisyon dahi vermedik diyebilirim. Rakibin yaptığı bana göre sadece kuru gürültüydü. Çok talihsiz bir gol yedik, ikinci gol daha da talihsizdi. Maçın uzatma dakikalarında gol yedik ve sahamızda ilk mağlubiyeti yaşadık.” diye konuştu.
Maçta galip gelen rakip takımı kutlayan Taşdemir, şunları söyledi:
“Bugün ne yaparsak yapalım olmayacaktı, çok gol kaçırdık. Basit bir hatayla maçı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Hakemle ilgili konuşmayacağım, çünkü onu eleştirecek ve iyi kötü puan verecek ben değilim. Sadece bir şey dikkatimi çekiyor, VAR hayatımıza girdikten sonra olan pozisyonun kasti mi değil mi, nedir onları düşünmeden gözüken bir resim karesinden karar veriyorlar. Bence bu doğru değil. Kırmızı kart yediğimiz pozisyonda normal bir fauldü ki rakip itiraz bile etmedi. Ben hakemi çok fazla eleştirmeyeceğim. İyi yaparlarsa artı not alırlar, kötü yaparlarsa eksik not alırlar.”
Stat: Bodrum İlçe
Hakemler: Ramazan Keleş, Ali Can Alp, Emir Eray Eyisoy
Bodrumspor: Sousa, Erkan Değişmez, Samet Yalçın, Kenan Özer (Dk. 77 Süleyman Güneş), Üzeyir Ergün, Onur Akbay, Ali Aytemur, Celal Dumanlı (Dk. 77 Jahovic), Cenk Şen, Recep Aydın (Dk. 90+1 Drazic), Erdem Çetinkaya (Dk. 69 Mohammed)
Tuzlaspor: Emre Koyuncu, İsmail Konuk, Mata (Dk. 86 Mehmet Coşkun), Adeniyi, Bilal Başacıkoğlu, Ogün Bayrak, Bünyamin Yürür, İbrahim Has, Sadi Karaduman, Mustafa Emre Can (Dk. 46 Süleyman Luş), Kone (Dk. 46 Abdoulaye Yahaya)
Goller: Dk. 11 Celal Dumanlı (Bodrumspor), Dk. 62 Bilal Başacıkoğlu, Dk. 90+4 Sousa (kendi kalesine) (Tuzlaspor)
Sarı kartlar: Dk. 24 Erdem Çetinkaya, Dk. 68 Onur Akbay (Bodrumspor), Dk. 37 Mustafa Emre Can, Dk. 49 İbrahim Has, Dk. 79 İsmail Konuk (Tuzlaspor)
Kırmızı kart: Dk. 20 Erkan Değişmez (Bodrumspor)
TFF 1. Lig’de Bodrumspor, Tuzlaspor karşısında 10 kişi kaldığı maçta kendi kalesine atarak 2-1 kaybetti ve 6. sıraya geriledi. İşte maç sonucu ve özet.
Spor Toto 1. Lig’in 14. haftasında Bodrumspor ile Tuzlaspor karşı karşıya geldi. Zorlu mücadelenin 20. dakikasında 10 kişi kalan ev sahibi takım, son dakikalarda kendi kalesine attığı golle 2-1 yenildi.
Geride kalan 14 haftada çıktığı 13 maçın 6’sını kazanan Bodrumspor, 3 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. Rakip fileleri 23 kez havalandıran takım, 17 kez kalesinde gol gördü. Bodrumspor, 21 puan ile TFF 1. Lig’in 6. sırasında kaldı. Tuzlaspor ise Bodrumspor deplasmanında kazanarak 4. galibiyetini elde etti. 3 beraberlik, 6 mağlubiyeti bulunan Tuzla, 17 gol atıp, 19 gol yedi. Tuzlaspor, 15 puan ile 13. sırada yer aldı.
Mücadelenin ilk dakikalarına hızlı başlayan yeşil-beyazlı ekip 11’inci dakikada Celal Dumanlı’nın golüyle 1-0 öne geçti.
Her şey güzel başlamıştı, 20’ye kadar…
11. dakikada Celal Dumanlı’nın golü ile 1-0 öne geçen Bodrumspor, 20. dakikada 10 kişi kaldı. Erkan Değişmez’in rakibine yaptığı sert faulü VAR’da izleyen maçın hakemi, direkt kırmızı kartına başvurdu.
Her iki takım da karşılıklı bulduğu pozisyonlardan yararlanamadı. Bodrumspor soyunma odasına 1-0 önde girdi. Mücadelenin 62’inci dakikadasında Bodrumspor ceza sahasına etkili giren Tuzlaspor’da Bilal’in düzgün vuruşuyla top ağlarla buluştu, maçta skor 1-1’e geldi.
Ev sahibi ekibin 10 kişi kalmasından sonra oyun kontrolünü eline alan Tuzlaspor, 62’de Bilal Başakçıoğlu’nun golü ile eşitliği yakaladı. 90+4’te ise Bodrumspor kalecisi Sousa, kendi kalesine attı. Bilal’in yaptığı ortayı kurtarmaya çalışan Sousa, topu kendi ağlarında buldu. Bilal kendisinin ve takımının 2’nci golünü atarak takımını 2-1 öne geçirdi.
Geri kalan dakikalarda her iki takım da girdiği pozisyonlardan yararlanamazken maç 2-1 Tuzlaspor’un üstünlüğüyle tamamlandı. Zirve mücadelesinde rakiplerinin gerisine düşen ve ağır yara alan Bodrumspor haftayı 21 puanla 6’ncı sırada kapattı. Düşme hattında kritik durumda olan rakibi Tuzlaspor ise aldığı galibiyetle birlikte rahat bir nefes alarak haftayı 15 puanla kapatıp 13’üncü sıraya yükseldi.
Maçın başından sonuna kadar orta hakem ve yardımcıları yaptıkları gözle görülür hatalarla maçın skorunu etkilediler. Özellikle Celal Dumanlı’ya yapılan faulleri görmezden gelen orta hakem, Tuzla ceza sahasında düşürülmesine de göz yumdu.
Maçtan dakikalar
11. dakikada etkili gelen Bodrumspor’da sağ kanattan Üzeyir Ergün’ün ortasında savunmayı aşan top Celal Dumanlı’da kaldı. Bu futbolcu yakın mesafeden topu boş kaleye göndermeyi başardı: 1-0.
20. dakikada Ogün Bayrak’a yaptığı faul sonrasında Erkan Değişmez, sarı kart gördü. VAR uyarısı sonrasında Hakem Ramazan Keleş pozisyonu tekrar izlerken, bu futbolcuyu direkt kırmızı kartla oyun dışına gönderdi.
26. dakikada savunmadan atılan uzun topla ceza sahası içerisinde topla buluşan Celal Dumanlı, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Bu futbolcunun şutunda kaleci Emre gole izin vermedi.
60. dakikada Üzeyir Ergün’ün ceza sahasına gönderdiği ortada Recep Aydın iyi yükselerek kafayı vurdu ancak top az farkla üstten dışarı çıktı.
62. dakikada Yahaya’nın ceza sahasına yaptığı ortada Bilal Başaçıkoğlu bekletmeden sert bir vuruş yaparak topu filelere gönderdi ve skora eşitlik getirdi.
90+4. dakikada Bilal Başaçıkoğlu’nun kale sahasına gönderdiği ortada kaleci Diogo topu tutmak isterken ıskaladı ve meşin yuvarlak filelere gitti. 1-2