Bodrum’a bağlı Bağla Mahallesi’ndeki Bankevler Sitesi’nde ki evinde yalnız yaşadığı öğrenilen 59 yaşındaki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası solist sanatçısı piyanist Yeşim Gökalp arkadaşları tarafından evinde ölü bulundu.
Telefon ile kendisine ulaşamayan arkadaşları Gökalp’in evine gitti. Kapı açılmayınca site yetkilisi ile birlikte jandarma ve 112 acil servise haber verildi. EVİNDE ÖLÜ BULUNDU. İhbar üzerine eve giren sağlık ekipleri Gökalp’i hareketsiz buldu. Yapılan sağlık kontrolünde Gökalp’ın yaşamını yitirdiği belirlendi. Gökalp’in arkadaşları ve komşuları büyük şok yaşarken cenazesi otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
Durumu haber alan ve Ankara’da yaşamını sürdürdüğü öğrenilen kardeşi, Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürü Demet Gökalp, büyük üzüntü yaşadığı ve Muğla’ya yola çıktığı öğrenildi.

ANKARA’DA TOPRAĞA VERİLECEK
Muğla’da otopsi işlemlerini takip eden Gökalp, “Çok üzgünüm. Ablam, bir öğrenci velisinin ulaşamaması üzerine site görevlisinin yaptığı ihbar sonucu maalesef ölü olarak bulunmuş. Evde televizyon açık kalmış. Ablamı yarın vasiyeti üzerine Ankara Karşıyaka’da ikindi namazı sonrası annemizin yanında toprağa vereceğiz. Hepimizin başı sağ olsun.” ifadesini kullandı.

Sanatçı dostları yaptıkları paylaşımda “Bugüne kadar verdiği çok sayıda solo resital ve oda müziği konserlerinin yanı sıra, yurt içi ve yurt dışında verdiği konserlerde özellikle Türk bestecilerin ve genç bestecilerin eserlerinin ilk icralarını ve kayıtlarını yapan Yeşim Gökalp, eğitim içerikli çalışmalarıyla da öne çıkmış, çağdaş Türk müziğine büyük emek vermiştir.” Denildi.





























